ÉTE Építési beruházások lebonyolítása, műszaki vezetése és ellenőrzése konferencia - HELYSZÍNVÁLTOZÁS

2013/11/15

Az Építéskivitelezési Szakosztály szervezésében
Mottó: „A fejlesztési eredmények széleskörű hasznosításával, az épített környezet fejlesztésével a jobb életminőségért” A konferencia jelentőségét és időszerűségét mutatja az, hogy az építési beruházások lebonyolítását végzők, a mérnök, tervezők, kivitelezők, a felelős műszaki vezetők és műszaki ellenőrök szerepe fokozódik a beruházások hatékony megvalósításában, az építőipar pozitív társadalmi hatásainak érvényesülésében.

 

Az ÉTE feladatának tekinti a fejlesztési eredmények széleskörű elterjesztését is, a tapasztalatok cseréjét, az azokra épülő, az építésben közreműködők partneri együttműködéséből származó előnyök érvényre juttatását. Ezen szempontok alapján javasoljuk a konferencián a részvételt a szakhatóságok, önkormányzatok, ingatlanfejlesztők, a beruházások lebonyolítását, tervezési, kivitelezési és műszaki ellenőri feladatainak ellátását végző vállalkozások szakembereinek, a felelős műszaki vezetőknek.

A konferencia önköltségesen tervezett. A tematika célirányos kialakítása, az adott témakörök szakmailag elismert és legkompetensebb előadóinak felkérése, a műszaki egyetemi helyszín ezeket a célokat szolgálja. A konferencia végén - mintegy szakmai fórumként - lehetőség lesz kérdésekre és további tapasztalatcserére.

Előre jelezzük, hogy az ÉTE Építéskivitelezési Szakosztály által a 2011-ben tervezett konferencia sorozatunkban az „otthonteremtés”, a „foglalkoztatás”, az „EU támogatású projektek”, az „energiatakarékosság” kerülnek a fókuszpontba.

 

Helyszín: BME Központi épület I. emelet 21. számú előadó HELYETT: K épület III/41. ÉTE Nagytárgyaló
Időszak: 2010. november 25. (9:00-16:30)

 

Program:

 

9:00   Megnyitó: dr. Nagyunyomi Sényi Gábor (ÉTE Főtitkár)
9:15  Dr. Bodnár Zsolt (vezető főtanácsos, Belügyminisztérium) Építésügyi hatósági eljárások fedezetkezelés (tartozási lánc), irreálisan alacsony árak

9:45 Dr. Hegedűs Annamária (főtanácsos, Belügyminisztérium): Építésügyi-, engedélyezési-eljárások időorientáltan 
10: 00  Szünet
10:15 Éhn József (ügyvezető igazgató, okl. építőmérnök): EU támogatású projektek műszaki ellenőrzése a FIDIC szerződéses rendszer tükrében
11:00 Bank Lajos (Építéskivitelezési Szakosztály elnöke, Alpár Érmes okl. építőmérnök): Építési beruházások megvalósításának kockázatai, azok csökkentési lehetőségei az idő- és költségcélok szempontjából
11:45 Ebédszünet
12:45 Rostás Zoltán (mestertanár, építészmérnök): A Szépművészeti Múzeum felújításának projektirányítási rendszere a PDE (Projektdirector enterprice) újszerű alkalmazásával
13:45 Huszár Zsolt (mestertanár, építőmérnök): Különleges nagyfesztávú szerkezeti kiváltás műszaki ellenőrzésének terve a Szépművészeti Múzeum felújításán
14.15 Gulyás Gabriella (tanár): Műszaki ellenőrzési terv, ellenőrzési listák alkalmazása a műszaki ellenőrzésben
15:00  Szünet és jelentkezés hozzászólásra
15:15  Kérdések és válaszok 
16:00 Konferencia bezárása: dr. Szesztai Attila (Építéskivitelezési Szakosztály Vezetőségi tag, ÉTE Érdemérmes, okl. építőmérnök)

 

A kamarai pontok kérése és értékeinek megállapítása folyamatban van, amelyet a következő Hírmondóban, az ÉTE honlapján teszünk közzé.

 

Jelentkezési lapot mellékelünk. Az egy napos konferencia részvételi díja 2010. november 10-ig történő befizetés esetén 5000 Ft, azt követően 6000 Ft. Az ÉTE tagok, az ÉTE jogi tagvállalatok munkatársai 50 %-os kedvezményben részesülhetnek. Ösztönözzük az egyetemi hallgatók jelentkezését, akik számára a jelentkezés sorrendjében, a teremlehetőségtől függően költségtérítés mentesen biztosítjuk a részvételt. A résztvevők függvényében a helyszíni jelentkezést is elfogadjuk.

 

A konferencián igény felmerülése esetén kiállításra, „marketing célzatú” anyagok szétosztására lesz lehetőség. Kérjük a technikai és anyagi feltételek előzetes leegyeztetését november 10-ig az ÉTE Titkársággal.

 

A konferencia szervezőbizottsága: Bank Lajos, Szádeczky-Kardoss Gábor, dr. Szesztai Attila, Dérné Ficze Judit.

 

Jelentkezni lehet az ÉTE Titkárságon
Levélcím: 1027 Budapest, Fő u. 68. Telefon: +36 1 201 8416 Fax: +36 1 225 1948
E-mailen: info [at] eptud.org

Dokumentumok: 
CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja jelentkezesi_lap.doc78.5 KB